Vaasan lentoaseman pysäköinti ja liikenneyhteydet

Vaasan lentoasema sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Vaasan keskustasta. Lentoasemalta on matkaa Seinäjoelle 74 kilometriä, Kristiinankaupunkiin 97 kilometriä ja Pietarsaareen 103 kilometriä.

Ajo-ohjeet ja yhteystiedot

Bussit ja taksit

Lentoaseman edustalla on takseja lentojen mukaan. Tarvittaessa taksin voi tilata terminaalin ilmaisesta taksipuhelimesta. Jos haluat varmistaa kyydin tai sinulla on erityistoiveita, tilaa taksi etukäteen Vaasan Ulataksi Oy:stä.

Lentoaseman ja Vaasan keskustan välillä liikennöi Vaasan paikallisliikenne Oy. Lisäksi Pahkakankaan Liikenne ky liikennöi kutsuperusteisesti lentoaseman ja Seinäjoen matkakeskuksen välillä.

Joukkoliikenteen aikataulut Vaasan linja-autoasemalta ja rautatieasemalta muualle Suomeen voi tarkistaa Matkahuollon ja VR:n sivuilta.

Autovuokraamot

Pysäköinti

Vaasan lentoasemalla on kaksi pysäköintialuetta. Paikoitusalue P1 on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin ja P2 pitkäaikaiseen pysäköintiin. P2-alueella on myös lämpöpaikkoja.

Pysäköintihinnasto

Pysäköintialue P1
Tuntihinnat
1h2 €
2h4 €
3h6 €
4h8 €
5h10 €
6h12 €
7 - 24 h12 €
Pysäköintialue P1
Vuorokausihinnat
1 vrk12 €
2 vrk24 €
3 vrk36 €
4 vrk39 €
5 vrk42 €
6 vrk45 €
7 vrk48 €
Lisävuorokaudet+3€/vrk
15 vrk72 €
Lisävuorokaudet+3€/vrk
1kk117 €
12 kk600 €
Pysäköintialue P2
Tuntihinnat
1 h2 €
2 h3 €
3 h4 €
4 h5 €
5 h6 €
6 h6 €
7 h8 €
8 h9 €
9 - 24 h10 €
Pysäköintialue P2
Vuorokausihinnat
1 vrk10 €
2 vrk20 €
3 vrk30 €
4 vrk32 €
5 vrk34 €
6 vrk36 €
7 vrk38 €
Lisävuorokaudet+ 2 €/vrk
15 vrk54 €
Lisävuorokaudet+ 2 €/vrk
1 kk84 €
12 kk600 €

Parkkilipun saat sisäänajopuomilta nappia painamalla. Muista ottaa lipuke mukaasi, kun poistut autosta.

Pysäköinti maksetaan automaatteihin, jotka sijaitsevat sisällä  terminaalissa.  Maksuvälineenä käyvät käteinen sekä Visan, Eurocardin, OK:n ja MasterCardin maksukortit.

Alle 25 minuutin pysäköinti on maksutonta P2-alueella. Maksuton pysäköinti tapahtuu syöttämällä pysäköintilipuke ulosajopuomilla eli maksuautomaatilla käyminen ei ole tarpeen.

Lämpöpaikat

Pysäköintialueen lämpötolpat ovat käytettävissä marraskuusta maaliskuuhun. Aja vapaalle lämpöpaikalle ja ota lämmitysjohto autosta. Tuo johto terminaaliin Finavian neuvontaan. Lämmityspalvelu maksaa 15 euroa/kerta. Varaa mukaasi tasaraha.

Jos palvelupisteemme on miehittämätön, ota neuvontatiskiltä esitietolomake. Täytä se ja laita johto, lomake ja 15 euron maksu muovipussiin. Solmi pussi ja tiputa sen tiskin edustalla olevaan kaappiin. Maksukuitti kiinnitetään lämmitysjohtoon, ja saat sen matkalta palattuasi.

Kytkemme lämmityksen päälle noin kolme tuntia ennen ilmoitettua saapumisaikaa.

Invapaikat

Terminaalin edessä on kaksi invapaikkaa, jotka on tarkoitettu kentällä asiointia ja lyhytaikaista pysäköintiä varten. Jätä invapysäköintiin oikeuttava kortti tuulilasiin näkyvälle paikalle.

Matkan ajaksi inva-asiakkaat voivat pysäköidä autonsa maksutta pysäköintialueelle. Muista ottaa matkalle mukaan invakortti, jotta palattuasi saat neuvonnastamme ulosajolipukkeen.

Vuosisopimuksen hintoja ja ehtoja voit tiedustella Finavian neuvonnasta.

Säilytä pysäköintilipuke erillään puhelimesta, sillä lipukkeen magneettiraita voi vaurioitua.

Pysäköinti lentoaseman parkkialueilla tapahtuu omalla vastuulla.

Finavian neuvonta palvelee kaikissa pysäköintiin liittyvissä asioissa.