Kannamme vastuun suomalaisten yhteyksistä maailmalle

Finavian lentoasemien kautta avautuvat lentoyhteydet maailmalle turvallisesti ja tehokkaasti. Vastuullisuutemme ydin on mahdollistaa yhteydet kestävästi ja edistää siten suomalaisen yhteiskunnan toimivuutta ja kilpailukykyä.

Tehtävämme lentoliikenteen mahdollistajana edellyttää, että kannamme vastuun oman toimintamme vaikutuksista yhteiskuntaan ja yhteiseen ympäristöömme. Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että lentoliikenne Suomessa kehittyy kestävästi. Samalla huolehdimme siitä, että toimintamme on järjestetty mahdollisimman tehokkaasti. Keskitymme vastuullisuustyössämme niihin teemoihin, jotka ovat Finavian sidosryhmien ja liiketoiminnan näkökulmasta kaikkein tärkeimpiä.

Lentoliikenteen turvallisuuden takaaminen on Finavian toiminnan lähtökohta.

Turvallisuus perustuu Finavian vahvaan turvallisuuskulttuuriin ja turvallisuudenhallinta-
järjestelmään. Huolehdimme, että turvallisuusnäkökohdat huomioidaan kaikessa päätöksenteossa.

Kannamme vastuumme lentoliikenteen ympäristökuormituksesta tekemällä tavoitteellisesti töitä lentokenttien ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Lisäksi myötävaikutamme lentoliikenteen ympäristötehokkuuteen lentoasemien sujuvalla toiminnalla, vähentämällä lentokoneiden rullauksia ja lyhentämällä lentoreittejä ilmatilan tehokkaalla ohjauksella.

Uskomme, että osaava ja hyvinvoiva henkilöstö varmistaa sujuvan toiminnan. Haluamme olla hyvä ja haluttu työnantaja sekä avoin ja luotettava kumppani sidosryhmillemme. Panostamme työhyvinvoinnin edistämiseen ja tarjoamme henkilöstöllemme monipuoliset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen.

Meille tärkeää on myös tiivis vuoropuhelu lentoasemalla toimivien kumppaniemme, viranomaisten ja lentoasemien naapureiden kanssa. Kuuntelemme sidosryhmiämme tarkkaan. Osallistumme myös lentoliikennealan kehittämiseen useissa lentoliikennealan järjestöissä ja matkailualan kehittämisfoorumeissa.

 Lue lisää Finavian vastuullisuustyöstä ja -saavutuksista vastuullisuusraportistamme

Hyväntekeväisyys 

Vastuullisuuden ydintehtävien ohella teemme myös hyväntekeväisyyttä ja suuntaamme lahjoituksia tärkeiksi katsomiimme kohteisiin, muun muassa maailman lasten hyvinvoinnin edistämiseen.

Tutustu yhteistyöhömme Plan International Suomen kanssa ja lue, missä voit lahjoittaa