Vaalimme luontoa ja ympäristöä

Tavoitteenamme on lentoasemien sujuva liikenne, joka kuormittaa mahdollisimman vähän luontoa ja ympäristöä. Teemme vastuullista ympäristötyötä, joka perustuu lainsäädäntöön, kansainvälisiin määräyksiin ja eri sidosryhmien odotuksiin unohtamatta tietenkään lentoturvallisuutta.

Kehitämme jatkuvasti työtapojamme luonnon hyväksi. Voit lukea lisää vastuullisesta ympäristötyöstämme täältä.

Vihreät laskeutumiset

Helsinki-Vantaa on luontoystävällisempien vihreiden laskeutumisten edelläkävijä. Jo lähes 60 % kaikista Helsinki-Vantaan laskeutuvista koneista lähestyy lentoasemaa jatkuvan liu'un menetelmällä, mikä vähentää lentokoneiden polttoaineen kulutusta, päästöjä ja melua merkittävästi.

Vihreät laskeutumiset säästävät lähestymisen aikana polttoainetta 10–30 % ja siten myös pakokaasupäästöjä. Suurilla lentokoneilla tämä voi tarkoittaa noin 200 kg säästöä polttoaineessa. Vihreässä laskeutumisessa hiilidioksidipäästöt taas vähenevät vastaavasti jopa 640 kg. Jatkuva liuku vähentää myös lentomelua 10 kilometrin säteellä lentokentästä. 

Continuos Descent Approach’ (CDA tai CD) eli jatkuvan liu'un menetelmää pyritään käyttämään aina kun se on mahdollista. CD-lähestymiset edellyttävät riittävää tilaa ilmassa, suotuisia sääolosuhteita ja menetelmälle soveltuvia konetyyppejä. Helsinki-Vantaalla vihreiden laskeutumisten määrä on eurooppalaisittain korkealla tasolla: vain muutaman tunnin ajan vuorokaudessa –  iltapäivien kiireisimpään aikaan – CD-menetelmää ei rinnakkaislähestymisten vuoksi voida hyödyntää.