10 syytä valita Finavia 

Finavian palvelulupaus asiakkailleen on ”For Smooth Travelling”. Ja sen takaaminen on meille kunnia-asia!

Haluamme, että asiakkaamme ovat aina tyytyväisiä, oli kyseessä sitten lentomatkustajat tai lentoyhtiöt. Katso alta listaamamme TOP 10 hyvää syytä, miksi sinunkin kannattaa ryhtyä kanssamme yhteistyöhön.

 1. 1

  Helsinki-Vantaa tarjoaa lyhyimmän reitin Euroopan ja Aasian välillä. Lue lisää.

  Maapallon pyöreyden ansiosta, olemme sopivasti kahden maanosan keskellä.

 2. 2

  Helsinki-Vantaa on Pohjois-Euroopan johtava vaihtolentoasema, josta lennetään suoraan 17 kohteeseen Aasiassa. Lue lisää.

  Meillä vierailee vuosittain yli 2 miljoonaa Aasian matkustajaa. Ja määrä on koko ajan kasvussa! Helsingistä on nopea pääsy myös Venäjälle ja Baltian maihin.

 3. 3

  Takaamme aina sujuvan ja nopean vaihdon. Lue lisää.

  Meillä kaikki löytyy yhden katon alta! Lupaamme matkustajillemme max. 40 minuutin vaihtoajan lennolta toiselle sekä lentokoneille lyhyen kääntöajan.

   

 4. 4

  Panostamme asiakaskokemukseen. Lue lisää.

  Tarjoamme kiireettömän ja hyväntuulisen ilmapiirin lentoasemillamme, joissa jonottaminen ja stressintunne on pyritty saamaan minimiin. Parannamme matkustajakokemusta esimerkiksi TravelLab-innovaatiolla ja tarjoamalla ilmaisen, rajattoman WiFi-yhteyden kaikilla lentoasemillamme.

 5. 5

  Olemme aina auki! Lue lisää.

  Äärimmäiset sääilmiöt, edes kovat lumimyrskyt, eivät meitä hetkauta, sillä osaamisemme korostuu vaikeissa sääolosuhteissa. Meillä on maailman paras snow-how!

 6. 6

  Helsinki-Vantaalla huippulaatu ja edullisuus kulkevat käsi kädessä! Lue lisää.

  Me hallitsemme prosessit ja henkilöstömme osaaminen on huippuluokkaa. Lisäksi liikennemaksumme kuuluvat Euroopan edullisimpiin.

 7. 7

  Olemme vihreiden laskeutumisten edelläkävijöitä. Lue lisää.

  Lähes 60 % kaikista Helsinki-Vantaan laskeutuvista koneista lähestyy lentoasemaa jatkuvan liu'un menetelmällä, mikä vähentää lentokoneiden polttoaineen kulutusta, päästöjä ja melua merkittävästi. Helsinki-Vantaa ja Lapin lentoasemat ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä.

 8. 8

  Olemme Joulupukin virallinen kumppani. Lue lisää.

  Finavia lentoasemineen ja kiitoratoineen on Joulupukin virallinen yhteistyökumppani. Rovaniemen lentoasema on puolestaan pukin oma kotikenttä.

 9. 9

  Me panostamme yhteistyöhön. Lue lisää.

  Tuemme aktiivisesti lentoyhtiöitä uusien reittien avaamisessa Suomeen. Insentiivijärjestelmämme tuo reiluja alennuksia laskeutumis- ja matkustajamaksuihin. Lisäksi teemme yhteismarkkinointia lentoyhtiöiden kanssa. Kannustimien avulla rakennamme pohjaa pitkälle yhteistyölle.

 10. 10

  Teemme mittavia investointeja taataksemme sujuvan matkustamisen myös tulevaisuudessa. Lue lisää.

  Olemme aloittaneet suuren kehitysohjelman Helsinki-Vantaalla, jonka johdosta lähtöselvitys- ja vaihtomatkustuskapasiteetti tulevat kasvamaan merkittävästi. Panostamme suuresti myös lentoliikenteen järjestelyjen sujuvuuteen sekä digitaalisiin palveluihin.

Turvallisuus ja tehokkuus toimintojemme ytimessä

Toimintamme lähtökohtana on lentoliikenteen turvallisuus – aina ja kaikkialla. Se tarkoittaa lento- ja asematasonturvallisuutta, jotka taataan säntillisellä matkustajien ja matkatavaroiden turvatarkastamisella. Kyber-turvallisuustoimenpiteemme varmentavat, että järjestelmät toimivat turvallisesti.

Turvallisuuden lisäksi toiminnallinen tuottavuus sekä kustannustehokkuus ovat meillä avainasemassa kilpailukykymme takaamiseksi. Tehokkuudella ja edullisuudella on merkitystä erityisesti kansainvälisessä vaihtomatkustuksessa. Meidän tehokkuutemme näkyy muun muassa matkustajapolun sujuvuudessa: Vaihto lentojen välillä kestää max. 40 minuuttia Helsinki-Vantaalla. Lisäksi lentokoneiden kääntymisajat ovat meillä huippuluokkaa.

Toimintavarmuutta säällä kuin säällä

Suomen sää ei ole aina pelkkää auringonpaistetta: lunta voi tupruttaa taivaan täydeltä jopa kahdeksana kuukautena vuodessa! Tämän vuoksi kaikkien lentoasemiemme tulee varmistaa kiitoteiden puhtaus lumesta ja jäästä lähes vuoden ympäri. Nämä sääolosuhteet asettavat lentoasemien ylläpidolle haasteita, joista vain parhaat selviävät. Ja mehän selviämme.

Takaamme sujuvan matkustuksen sääoloista riippumatta, sillä meillä on maailman paras snow-how. Edellisen kerran Helsinki-Vantaan lentoasema on ollut sään vuoksi suljettuna puolen tunnin ajan vuonna 2003.