Ketkä voivat tehdä ostoksia lentoasemalla?

Kaikki matkustajat voivat tehdä lentoasemalla edullisia ostoksia ja viihtyä palveluiden äärellä. Kaikki ovat tervetulleita myymälöihimme ja ravintoloihin.

  • Ulkomaille lähtevät matkustajat voivat tehdä edullisia ostoksia kaikista myymälöistä. Kun lennät EU:n ulkopuolelle, Kanariansaarille tai Ahvenanmaalle alkoholi- ja savukeostokset ovat verottomia.
  • Kotimaahan lähtevät voivat myös ostaa kaikista kaupoista lukuun ottamatta savukkeita ja alkoholia myyviä duty free -kauppoja sekä muita verottomia erikoismyymälöitä.
  • Saapuvilla matkustajilla on oikeus tehdä ostoksia kaikissa terminaalissa sijaitsevista kaupoista, lukuun ottamatta savukkeita ja alkoholia myyviä duty free -kauppoja sekä muita verottomia erikoismyymälöitä. Saapuvia matkustajia palvelee myös matkatavarahihnojen luona sijaitsevat myymälät.
  • Vastaanottajien, saattajien ja matkustajien käytettävissä ovat ennen turvatarkastusta sijaitsevat myymälät ja muut palvelupisteet.
Tax-free-kaupat: Alkoholi ja savukkeet verottomasti (non-EU-hinta)Tax-free-kaupat: Alkoholi ja savukkeet verollisesti (EU-hinta)Muut kaupat, kaikki ravintolat,  kahvilat  ja palvelutEnnen turvatarkastusta sijaitsevat kaupat ja palvelut
Ulkomaanlennot EU:n ulkopuolelleUlkomaanlennot EU:n sisälläUlkomaanlennot kaikkiin kohteisiinKaikki matkustajat ja kaikki lentoasemalla asioivat
Lennot Ahvenanmaalle Kotimaanlennot 
Lennot Kanariansaarille Kaikki saapuvat matkustajat 

Hae Helsinki-Vantaan kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja muita palveluita

Lentoasemalta ostetut tuotteet voi viedä matkustamoon

Turvatarkastuksen jälkeiseltä alueelta ostetut kosmetiikka-, parfyymi- ja alkoholituotteet saa viedä lentokoneen matkustamoon.

Jos vaihdat konetta, anna kassalla kaikki matkaliput lopulliseen matkakohteeseen asti. Helsinki-Vantaan myymälät pakkaavat jatkolentojen nestemäiset ostokset EU-määräysten mukaisesti.

Jos vaihdat konetta EU-maiden ulkopuolella, selvitä etukäteen omalta lentoyhtiöltä, millaiset nestesäännöt kyseissä maassa on. Nestesäännöt voivat olla erilaiset kuin EU-maissa.

Lisää tietoa nesterajoituksista ja turvatarkastuksesta